Çatlak Kurabiye
Malzemeler:
100 gr tereyağı veya margarin (çok yumuşak olmalı)
1 su bardağından 2 pamak fazla toz şeker
3 yumurta
2 çorba kaşığı dolusu toz kakao
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1/2 paket kabartma tozu
150 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
Yarım Kase pudraşekeri
Önce yağ ve şeker mikserde veya robotta iyice çırpılır. Yumurtalar teker teker ilave edilir. Benmari usulü eritilmiş olan çikolatalar karışıma eklenir, bu sırada mikserle karıştırmaya devam edilir. Kakao, un, kabartma tozu konur ve iyice karıştırılır. Karışım bir kaba konup buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletilir. Hamur biraz cıvık oluyor, şekil verirken elinize yapışabilir. Buzdolabından çıkardıktan sonra bir yemek kaşığı yardımıyla parçalar alınır ve yuvarlanır. Eğer buzlukta sakllanacaksa, bir kaba yuvarlanan hamurlar konur ve buzluğa kaldırılır. Kurabiyeleri hemen pişirilecekse, her bir kurabiyei iyice pudra şekerine bulanır( her tarafı kaplanmalı). Geniş aralıklarla tepsiye dizilir. (Çünkü pişerken yayılıyor ve yeterli yer olmazsa birbirine yapışabilir.) Önceden ısıtılmış 160 dercelik fırında 12-15 dakika arasında pişirilir. Sakın daha fazla tutmayın fırında hemen alın. Aksi halde çok kuru kurabiyeleriniz olur. Pişmemiş gibi görünebilir size ama dışarı çıkarınca kurabiyeler kuruyor ve içi yumuşak dışı kuru oluyor. Zaten özelliğide bu. Çatlamasını sağlayanda pudra şekerine bulanmalarıdır. |