Elmalı Muhallebi
Malzemeler:
6 adet elma
1 küçük çay bardağı şeker
1 kahve fincanı su
Muhallebi:
4 su bardağı süt (800ml)
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişasta
1 küçük çay bardağı un
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı krema(isteğe bağlı)
Elmaların kabukları soyulur ve kabak oyacağı yardımı ile ortadaki koçanı çıkarılır. Elmalar ortadan ikiye bölünür. Bir tencereye elmalar dizilir, üzerine toz şeker serpilir ve su ilave edilir, yaklaşık yarım saat kısık ateşde pişirilir. Elmalar yumuşayınca altı kapatılır ve elmalar borcama dizilir.
Muhallebi için, bir tencereye yumurta, şeker, un, vanilya konur. Azar azar süt ilave edilir, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılınca krema ilave edilir. Mikserle bir iki dakika çırpılır ve elmaların üzerine dökülür. Buzdolabına konur. Arzu ederseniz, üzerine ceviz, hindistan cevizi, tarçın gezdirip servis yapabilirsiniz |