Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu diyette, proteinler arasında izin verilen tek karbonhidrat budur. Neden?
Yulaf kepeği, yulaf tanesini saran ve koruyan lifli kılıftır. Yulaf ezmesi yapımında kullanılan yulaf tanesi, hızlı şekerler açısından zengindir. Yulaf kepeği, bu taneyi saran ve hızlı şeker açısından zayıf, protein ve özellikle çözünebilir lifler açısından zengin olan kabuktur.
Bu liflerin yulaf kepeğine tıbbi özellik veren iki fiziksel niteliği vardır:
- Emme gücü. Hacminin 25 katından fazla suyu emebilir. Bu da mideye ulaşır ulaşmaz, şişer ve hızlı bi doygunluk hissi vermesine yetecek kadar yer kaplar.
- Fazlasıyla yapışkan oluşu. Bulamaç haline gelmiş besinlerle birlikte ince bağırsağa ulaştığında, kendisini çevreleyen bütün besin maddelerine yapışır. Bunların kana geçişini önler ve küçük bir bölümünün kendisiyle birlikte dışkı olarak vücuttan atılmasını sağlar.
Yulaf kepeği, fazla kilolarla olan mücadelelerde, doygunluk hissi ve kalori kaybı sağladığından, değerli bir müttefiktir.
Özellikle dukan diyeti için vazgeçilmez olan bu ürün, hem diyet süresince yaşayabileceğiniz kabızlık sorununa bir çözüm olacak, hemde diyetinizi çeşitlendirerek, menülerinize farklı lezzetler katmanız ve dukan diyetinden uzun süre sıkılmamanızı sağlayacaktır.
Maalesef ki yulaf kepeği Türkiye’de çok fazla bulunabilen bir ürün değil, dolayısıyla diyetinize devam ederken alternatif ürünler kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu ürünlerden ilki buğday kepeği, diğeri ise yulaf ezmesi. Kepek ve ezmeyi birçok marketin mısır gevreği reyonunda kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyat olarak da yulaf kepeğine göre daha ucuz olmalarına karşın, kullanılmaları yine de son çözüm olarak tavsiye ediliyor.
kaynak : dukandiyetim.com