Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2012, 17:26   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yerelmalı Gelin Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER:

Yarım kg yerelması
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay badağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su

YAPILIŞI:

Yerelmelerı soyulur, ufak doğranır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine 2 su bardağı su konur ve yumuşayana kadar pişirilir. Sonra blenderden geçirilerek püre yapılır. Başka bir tencerede ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış bulgur, mercimek, pirinç ve kalan 5 su bardağı su konur, yumuşayana kadar kaynatılır. Püre yapılmış yerelması ve tuz da atılır, bir taşım daha pişirilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan