Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2012, 17:46   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamur Çanağında Pane Tavuklu Salata






Malzeme Listesi:

1,5 Su B. Un
1 Yumurta
1 Çay K. Tuz
1 Çorba K. Çörekotu

Pane Tavuğu İçin:
1 Tavuk Göğsü
1 Yumurta
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Soda
Galeta Unu
Un
Tuz
Karabiber

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Salatası İçin:
Marul
Roka
Fesleğen
Maydanoz
Soya Filizi
Çeri Domates
Limon
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Pane tavuğu için, tavuk göğsünü jülyen kesim doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Tuz, karabiber, süt ve sodayı döküp karıştırıyoruz. En az yarım saat soslu bir şekilde tavuğu dinlendiriyoruz.

Hamur çanağı için, unu karıştırma kabına koyuyoruz. Tuz ve çörekotunu koyup unla karıştırıyoruz. Ortasını açıp yumurtayı kırıyoruz. Biraz su döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

15 dakika dinlendiriyoruz. Orta boy bir kek kalıbının dış kısmını yumuşak margarin ile iyice yağlıyoruz. Fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kalıbı koyuyoruz. Dinlenen hamuru ince bir şekilde açıyoruz.

Yağlanmış kalıbın dışına hamuru koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen hamuru fırından çıkarıp kalıbından çıkartıyoruz. Servis tabağına ters çevirip koyuyoruz.

Salatası için, iri kıyılmış marul, roka, fesleğen, maydanozu karıştırma kabına alıyoruz. Soya filizi, 1 limon suyu ve zeytinyağını katıp karıştırıyoruz. Panesi için, sosta beklettiğimiz taukları süzüyoruz.

Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Tavukları önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Hamur çanağının içine hazırlamış olduğumuz yeşillikleri koyuyoruz.

Üzerine çeri domates ve paneli kızarmış tavukları koyup servis ediyoruz.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan