Makarna Neden Şişmanlatmaz?
Makarna Neden Şişmanlatmaz?
Makarna kompleks karbonhidratlardan oluşur. Kompleks karbonhidratlar vücutta daha uzun sürede sindirilirler. Makarna, glisemik indeksi düşük bir gıdadır. Glisemik indeks, gıdaların kan şekerini yükseltme hızı olarak tanımlanmaktadır. Glisemik indeksi düşük gıdalar kan şekerini daha yavaş hızda yükseltirler ve vücuda düzenli enerji sağlarlar. Buna bağlı olarak, vücutta şeker ve yağ depolanması kısıtlanır. Dengeli beslenme diyetlerinde glisemik indeksi düşük gıdalar tercih edilmelidir. Ayrıca makarna eser miktarda yağ içermektedir ve bu yağın büyük bölümü vücut için gerekli olan linoleik asittir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |