23 Mart 2012, 17:03
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çıtır Kasede İGLO Gurme Karides Salata
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzeme Hamur için - 3 su bardağı ÖĞÜT un, 150 gr oda ısısında yumuşamış margarin, 1 adet yumurta sarısı, 6-7 çorba kaşığı soğuk su, 1 çay kaşığı tuz, üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve susam
Salatası için
1 paket İGLO Gurme Karides, 1 adet orta boy göbek, 7-8 adet küçük boy domates, 2-3 adet salatalık, 1 adet soğan, ½ kutu konserve mısır, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu Karides sosu için - 3 çorba kaşığı mayonez, 1 çorba kaşığı acı veya tatlı ketçap, ½ çorba kaşığı limon suyu, 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber
- Karidesi sotelemek için 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
Yapılışı
Hamur için derin bir kaseye unu ve tuzu koyup karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra margarini, yumurta sarısı ve 6 çorba kaşığı suyu koyup yoğurmaya başlayın. Su az gelirse 1 çorba kaşığı kadar daha ilave edebilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Ardından streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 45 dk dinlendirin. dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın. Tencere borcamın dışını margarin ile yağlayın. Hamurunuzu tencerenin ölçüsünden daha büyük olarak açın. Bu şekilde kenarları büzgülü olur. Ardından kaseyi hamur ile örtün. Kenarlarına pile- dalga şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan yavaşça çıkarın. Karides sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırıp hazırlayın ve bir kenarda bekletin. Salatanın malzemelerini yıkayıp arzu ettiğiniz şekillerde doğrayın. Soğumuş olan kesenin içine malzemeleri koyun. üzerine zeytinyağı-limon suyu karışımını gezdirin. İGLO Gurme Karidesleri buzluktan çıkarın. Tavaya tereyağını koyup eritin. Karidesleri ekleyip orta ateşte 6-7 dk kadar pişirin. Karideslerin pişerken bıraktıkları su ve tereyağı tavada az kalana kadar pişirin. Ardında karidesleri salatanın üzerine yerleştirin. Üzerine karides sosunu gezdirip servis edin. |
| |