Elmalı Cevizli Volovan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
12 adet milföy hamuru
1 çay bardağı elma suyu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet yumurta sarısı
Pudraşekeri
Hazırlanışı
Öncelikle volovanları hazırlayın. Bunun için milföyden su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. 4 tanesini kenara ayırın. Kalan 8 parça yuvarlak milföylerden çay bardağının ağzı ile küçük yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz bu milföyleri ayırdığınız 4 adet milföyün üzerine ikişer adet olacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde 4 adet volovan elde edin. Daha sonra üzerlerini elma suyu ile hafifçe ıslatın. İçi için, elmaları soyup rendeleyin. Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın. Harcı volovanlara paylaştırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kabarıp pembeleşene kadar pişirin. Pudraşekeri serpip, servis yapın. |