Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2012, 18:04   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bademli Kayısı Reçeli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

M1 su bardağı tuzsuz badem
1 kg kayısı
4 yemek kaşığı su
1 kg toz şeker

Hazırlanışı

Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.

Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet