Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mart 2012, 13:50   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanlı İftarları




Osmanlı Padişahları’nın iftar sofraları gayet zengindi ve değişik menülerden oluşuyordu.

Yemekler ayrıca bazı zamanlar sağlığa uygun olmayabiliyordu.

Padişahların sofralarında su yerine hoşaf ve şerbet içiliyordu. Ayrıca pişirilen et ve balıktan tarçın eksik edilmiyordu.

Esmer ekmek yerine beyaz ekmek ve tatlandırıcı olarak kullanılan bal yerine şeker kullanılan Osmanlı mutfağında yağlı ve ağır olmasıyla bilinen koyun ve kuzu eti kullanılıyordu.

Osmanlı’da iftar menüsünde tatlıların da öneli bir yeri vardı.

Sofralarda 8 çeşit helva bulunabiliyordu.

Osmanlı döneminde her hanede iftar için 3 sofra kurulurmuş. Biri evin beyi ve misafirleri, diğeri evin hanımı ve hanım misafirleri, üçüncüsü ise evdeki hizmetkarlar ve davetsiz Tanrı misafirleri içinmiş.

Ancak bu sofraların en önemli özelliği; evin beyinden hizmetkara kadar, herkesin oturduğu sofrada mutlaka aynı yiyeceklerin yenmesi içinmiş.

Ramazan ayı boyunca Osmanlı’da herkes eşit kabul edilir ve Allah’ın bahşettiği tüm nimetler herkesle paylaşılırmış.



alıntı



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat