Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mart 2012, 15:35   #5
Çevrimdışı
MdxL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 30 Saniyede Genel Kültür





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ne? Gözümüz aslında ter mi görüyor?!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aslında insan gözü her şeyi ters (alt üst) görür.Işık korneadan geçip göze girdikten sonra lense çarpınca görüntü ters çevirilir ve retinaya bu şekilde ters olarak yansır.Ve bu görüntü böyle kalır, ta ki, beynimizin görme ile ilgili kısmı “görme korteksi” devreye girip, görsel bilgiyi işleyip bizim gördüğümüz son görüntü haline getirene dek.
Bunu test etmenin basit bir yolu; gözünüzün sağ alt tarafına hafifçe bastırırsanız, görüşünüzün sol üst köşesinde siyah bir nokta görürsünüz. (göz kapağınız üzerinden bastırınız tabi kör olmak istemiyorsanız).
Ünlü filozof, matematikçi Dekart ise bunu test etmek için biraz psikopatça bir yola başvurmuştur.Dekart bir öküzün gözünü sökmüş ve arkasını transparan hale getirinceye kadar kazımıştır.Sonrasında sanki öküz pencereden dışarı bakarmışcasına pencerenin kenarlığına gözü yerleştirmiş ve gözün arkasından bakmıştır.Ve gördüğü manzarayı ters görmüştür ! Bu psikopatça deney, aslında mihenk taşı bir deney olmuş, Dekart bu deneyle lensin görüntüyü retinaya düşürmeden önce ters çevirdiğini kanıtlamıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver