Meksika Sütlacı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
75 gr kuru üzüm
90 gr Amerikan pirinci
1 adet limon kabuğu
250 ml su
500 ml yağsız süt
225 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
15 gr tereyağ
1 adet çubuk tarçın
Süslemek için
Portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Kuru üzümü bir kapta ıslatın. İçerisine süt, şeker, tuz, dilimlenmiş limon kabuğu ve tarçın çubuğunu ilave edin. Pirinci 250 ml suda ve kısık ateşte 20 dakika boyunca (pirinç suyunu çekene kadar) pişirin. Pişirdiğiniz pirinci karışımın içerisine ilave edip kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tarçın çubuklarını ve limon kabuklarını içinden alın. Daha sonra üzüm, yumurta sarısı ve tereyağı ilave edip sürekli karıştırın. Piştikten sonra kaplara döküp soğumaya bırakın. Üzerine portakal kabuğunu rendeleyip servis edebilirsiniz. |