Köri Sosu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
7 adet tavuk kanadı
1 çorba kaşığı margarin
Yarım kahve fincanı un
1 adet soğan
1/4 sarı elma
1/6 kereviz
Yarım tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı ketçap
4 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Hazırlanışı
Yağı küçük bir tencere koyun ve ısıtın. Kemikleri ekleyip sarı bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış soğanı, kerevizi, köriyi,elmayı ve ketçapı ekleyip 2 dakika kavurun. Tuzu ve suyunu ilave edin ağır ağır kaynatın. Suyunu çektikçe ekleyerek 90dakika pişirin. Üzerinde oluşan yağı ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynayan sosa ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika daha kaynattıktan sonra süzün. |