Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2012, 19:00   #1
Çevrimdışı
ALeMCi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (8)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell, Sokaktaki 4G Testini Tamamladı




Türkiye'de 4G / LTE teknolojisine yönelik alt yapı çalışmaları hızla ilerliyor. 2015 yılında geçilmesi planlanan teknoloji için Turkcell, Türkiye'de ilk defa 4G LTE testini yaptı.
Turkcell'in Ericsson ile birlikte gerçekleştirdiği sokakta test etkinliği, 3.3 kilometrelik bir alanda gerçekleştirildi. Kartal ve Maltepe arasının seçildiği alanda gerçek zamanlı testler yapıldı.
Gerçek zamanlı olarak 4G üzerinden ----- izleme, HD ----- konfreans testi yapıldı. Hareket halindeki Turkcell Otobüsü ile Turkcell Kartal Plaza’daki test odası arasında, LTE şebekesi üzerinden bağlantı kuruldu. Hareket halindeki otobüste bulunan LTE kullanıcısı, test odasındaki bir başka LTE kullanıcısının internete çevrimiçi yolladığı bir HD ----- içeriğine erişti ve farklı her iki mekandaki katılımcılar aynı anda bir HD ----- izledi ve bu sırada mekanlar arasında HD ----- konferans gerçekleştirildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2009 yılında laboratuar ortamında gerçekleştirilen 4G testlerinde 170 Mbps hıza ulaşan Turkcell, 2015 yılından sonra LTE Advanced ile 1 Gbps'lik data hızına ulaşmayı hedefliyor.
Geçtiğimiz Kasım ayında Turkcell’in düzenlediği Teknoloji Zirvesi için Türkiye’ye gelen Apple’ın kurucu ortağı Stephen Gary Wozniak, ABD’deki 4G ile Türkiye’deki 3G’yi kıyaslamıştı. Wozniak Turkcell 3G’yi överek “Dünyanın en iyisi olmaktan bahsediyorsunuz. Gerçekten de demin telefonumdan internete bağlandım. Turkcell 3G, Amerika’daki 4G’den daha hızlı” demişti.
Bakalım gerçek uygulamaya geçtiğimizde bu görüşler, teorideki gibi olumlu olacak mı? Merak ediyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları