Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2012, 18:30   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merulcan Mezesi






Malzemeler :
Yarım kilo merulcan
1 adet büyük boy soğan
Yeterince zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber

Yapılışı:

Merulcan giresun yöresine ait ağza göre taze diken ucu anlamına gelir. Oldukça lezzetli bir ot olan merulcan özellikle fındık bahçelerinde bahar aylarında kendiliğinden yetişen dikenli bir bitkidir.

Merulcanları iyice temizleyin. Daha sonra bol su alabilecek büyükçe bir tencere içerisinde iyice haşlayın. İyice haşlanan merulcanları süzgeç yardımı ile bir kap içerisine alıp bekletmeye alın.

Daha sonra bir tava içerisine zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanları atın. Soğanlar pembeleşip ölünceye kadar kavurun. Üzerine ince ince kıydığınız merulcanları atın ve 10 dakika kadar daha kavurun. Üzerine pul biber ve tuz eklemeyi unutmayın.

Not:Merulcan Karadeniz yöresine ait dikenli bir ot




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan