Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2012, 23:54   #1
Çevrimdışı
ALeMCi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (8)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karpal tünel sendromunda beslenme




Daha çok masa başı işleri gibi aynı pozisyonda çalışanların ve bilek gücüne dayalı iş yapanların başına gelebilecek bir hastalık olan karpal tünel sendromu (bilekte sinir sıkışması), diyabet, gebelik, gut ve bilek zedelenmesi sonucu da ortaya çıkarak, kendini el ve bileklerde uyuşma olarak ele verir. Karpal tünel sendromunda ilk belirtiler el ve bileklerde uyuşmadır; ancak hastalık ilerledikçe bu uyuşmalar kollara da yayılır ve hayatı ciddi derece zora sokar.



B6 vitamin eksikliğinden de kaynaklanan bu sorun için beslenmenin önemini vurgulayan diyetisyenler, B6 vitamini bakımından zengin bir beslenme programı ile Karpal tünel sendromuna son verilebileceğine dikkat çekiyorlar. İşte diyetisyenlerden Karpal tünel sendromu hastalarına beslenme önerileri;

Karpal tünel sendromu ve beslenme


Karpal tünel sendromu hastalarında ağrılar nedeniyle gece uykuları zehir olur. Bu ağrılar sabahları ise daha da şiddetlenir. Ağrının artmasında vücutta oluşan ödemlerinde payı büyüktür. Ödem oluşumunu önlemek için tatlı ve tuzlu gıdalardan uzak durulmalıdır. Sebze ağırlıklı beslenmek, bol bol su içmek ve bilhassa hamur işlerinden olabildiğince uzak kalınmalıdır.
Yiyeceklere olan alerjide ağrı ve uyuşma gibi belirtileri arttırabilir. Süt, peynir, yumurta, soya, mısır gibi besinlere karşı alerjiniz varsa, bunlardan uzak durun.
Demir bakımından zengin olan besinleri tüketmelisiniz. B vitamini de tüketilmesi gerekenler arasındadır. Bu nedenle tam buğday ekmeği, koyu yeşil yapraklı sebzeler tercihler arasında olmalıdır.
Kırmızı renkli gıdalar antioksidan içeriklidir. Antioksidan bakımından yüksek olan gıdalarda Karpal tünel sendromunun önlenmesinde etkilidir.
Hazır gıdalardan, kızartılmış ürünlerden, trans yağ asitlerinden ve margarinlerden olabildiğince uzak kalın.
Et, balık ve kuru baklagillerden protein alın.
Zeytin yağını mutfağınızdan eksik etmeyin. Yemeklere ve salatalara bolca kullanın. Ve muhakkak yemek piştikten sonra zeytin yağını ekleyin.
Alkolden uzak durun ve kahve içmeyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan