Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2012, 02:50   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kültür Balığı Yetiştiriciliği




Doğa balığa dönemsel olarak farklı yağlılık ve lezzet değerleri verir.

Düzenli bir şekilde beslenemediği için et kalitesi ve lezzeti yıl boyunca değişiklik gösterir.

Özellikle üreme dönemleri öncesinde lezzetli olan balıklar, üreme dönemi sonrasında lezzet kaybına uğrarlar.

Kültür balığı kontrollü ve ihtiyaçları doğrultusunda beslendiği için dönemsel yağlılık ve lezzet farklılıkları taşımaz.

Et kalitesi ve besin değeri yılın her dönemi aynı değerlerde bulunur.

Kültür balıkçılığında; denize yakın kıyılarda toprak eşilerek bir havuz oluşturulur.

Bu havuz suyunu denizden ve topraktan çıkan suyun karışımından alır.

Buradaki balıklar normal çipura, levrek gibi yemlenir ayrıca toprakta bulunan canlıları da yer.

Balıklar yem yeme alışkanlığı edindiğinden dolayı balıkların gelişimi ve lezzeti doğala yakın olmaktadır.




alıntı



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver