Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Nisan 2012, 20:34   #1
Çevrimdışı
PassioN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Depremzedeye elektrik faturası şoku




Van'da evlerine sığınan depremzedeler elektiriği ücretsiz sanınca gelen fatura karşısında büyük şok yaşadılar.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Van'da deprem sonrası çadır ve konteynerde kalan depremzedelerin elektrik parasını AFAD öderken, evlerde de elektriğin ücretsiz olduğunu zannedenler ise, gelen 300 ile 2 bin lira arasında değişen faturalarla çarpıldı.
TEDAŞ TAKSİT YAPACAK

TEDAŞ elektrik faturalarının ödenmesi gerektiğini, en fazla 8 taksit yapılabileceğini açıkladı.
Van'da 23 ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından kurulan çadır ve konteyner kentlere van Gölü tedaş tarafından elektrik verilerek, depremzedelerin ücretsiz kullanmaları sağlandı. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) depremzedelerin kullandığı elektrik için de TEDAŞ'a her gün 1 milyon TL ödüyor.
EVLERİNE SIĞINANLAR ELEKTRİĞİ ÜCRETSİZ SANINCA..

Ancak, evleri sağlam olan ve kendi imkanlarıyla evlerinin önüne çadır kuranlar ise ücretsiz olduğunu düşündükleri elektriği kullanmaya devam etti. Kullanılan elektriğin tüketimi de kendi sayaçlarının üzerinden olduğu için faturaları da kabarık geldi. Kimi evinde hiç oturmadan 350 ile 500 TL arasındaki faturaya isyan ederken, kimisi de ısınma amaçlı kullandığı elektrik için gelen 2 bin TL'lik faturayı görünce şoke oldu. elektrik faturalarını alan depremzede, itiraz için van Gölü TEDAŞ'a başvurdu. Ancak sorun çözülemedi.
FATURALAR ÖDENECEK

TEDAŞ Müdürü Zafer Türüt, faturaların ödeneceğini söyledi. Yanlış bir anlama yüzünden evinde kalanlar ve evlerinden kendi çadırlarına elektrik çekenlerin aşırı derecede elektrik tükettiğine dikkat çekti. Türüt, "Elektriğin ücretsiz olduğunu düşünen vatandaş yoğun şekilde ısıtıcı kullanmış. Bu elektrik sayaç tarafından okundu. Biz sadece konteyner kent ve çadır kentlerde elektriğin ücretsiz olduğunu açıklamıştık. Maalesef vatandaş bu faturadaki parayı ödemek zorunda. Bizim yapacağımız tek şey faturaları 8 taksite bölmek" dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan