Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Nisan 2012, 14:46   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sertab Erener'den Sanat Müziği Albumu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Babasının kendisine "Sertab" ismini verirken "Ey Şuh-i Sertab" isimli şarkıdan esinlendiği sanatçı albumünü babasına ithaf ederken albume de bu eserin adını verdi. album, bilinen Türk Sanat Müziği estrümanlarının yanı sıra geçmis yüzyılardan günümüze kadar gelen "Lavta" ve "Rebab" gibi enstrümanlar da kullanılarak "hücum kayıt" tekniğiyle kaydedildi.

Repertuar çalışmaları için tüm Türk Sanat Müziği arşivi taranarak, uzun bir araştırma sonucunda seçilen 15 eser albumde yerini aldı. Albumde; Emine Semahat Özdenses, Münir Nureddin Selçuk, Osman Nihat Akın, Saadeddin Kaynak, Zeki Müren, Yesari Asım Ersoy, Tanburi Mustafa Çavuş, Lemi Atlı, İsmail Hakkı Bey, Kemani Serkis Efendi gibi bestecilerin eserleri var.

Stüdyo kayıtlarının eserlerin ruhuna ve felsefesine sadık kalınarak gerçekleştirildiği albumde, yaylılar, ud, kanun, ney, vurmalılar, daire, el zili, klarnet, klasik kemençe, tanbur gibi enstrümanların yanı sıra günümüzde cok bilinmeyen "Rebab" ve "Lavta" gibi enstrümanlar da kullanıldı.

Kayıtların çoğu İ.T.Ü Konservatuarı öğretim görevlileri ve mezunları müzisyenler tarafından gerçekleştirildi. 12 Nisan'da, GNL etiketiyle yayınlanacak olan albumün prodüktörlüğünü Sertab Erener, müzik direktörlüğünü ise Tarık Sezer üstlendi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver