Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Nisan 2012, 22:10   #1
Çevrimdışı
ALeMCi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (8)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lifli beslenmenin faydaları nelerdir?




Hastalıkların boy göstermesinin önemli sebeplerinden biride sağlığımız için zararlı olan gıdalara daha çok yönelmek ve lifli besinlerin tüketilmesine yeteri kadar özen göstermemektir. Lif oranı düşük olan besinlerin sürekli tüketimi bağışıklık sistemimizin zayıflamasına, vücudumuzda zararlı hücrelerin çoğalmasına ve kilo problemlerinin de artış göstermesine neden olacaktır. Bu nedenle lifli beslenmesinin faydası kaliteli yaşam sürmemiz için oldukça çoktur.


Beslenme uzmanları, lifli besinler hakkında insanları bilinçlendirme ve onları lif oranı yüksek olan gıdaları tüketmeye teşvik etmemektedirler. Ancak bu uyarıları dikkate alan çok az insan var. Bu yüzden de hastalıklar çağımızda daha çok artmış ve obezite gibi geri dönüşü çok zor olan kilo problemleri ortaya çıkmıştır. Lifli yiyeceklerin tüketilmesi alışkanlık haline getirilmelidir.
Lifli beslenmenin faydaları

  • Kilo kontrolü sağlamakta ve kilo artışlarını azaltmaktadır.
  • Sindirimi kolaylaştırmaktadır.
  • Sağlıklı bir yaşam sürülmesini sağlamaktadır.
  • Kabızlık ve buna bağlı hemoroid hastalığını önlenmektedir.
  • Kolesterolü düşürmektedir.
  • Kalp hastalıklarını önlemektedir.
  • Bağırsak kanserini önlemektedir.
  • Şeker hastalığı riskini azaltır.
  • Tansiyonun düşmesine yardımcı olur.
Lifli besinler nelerdir?


Lir oranı bakımında zengin olan gıdalar;
  • ahududu (ağaç çileği)
  • böğürtlen
  • kuru fasulye
  • küçük kuru fasulye
  • kuru incir
  • kepek
  • kuru üzüm
  • sade spagetti
  • mercimek
  • yeşil bezelye
  • elma, orta boy (özellikle kabuğu)
  • buğday
  • armut
  • kuru erik
  • havuç
  • mısır
  • yağsız patlamış mısır
  • sade beyaz ekmek
  • rafine edilmemiş pirinç

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları