Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinen biri olan Oracle, BlackBerry'nin mimarı RIM'i satın almayı düşündüğü ortaya çıktı.
 Android işletim sistemi ile Google'ın kendisine ait bazı Java  patentlerini ihlal ettiğini öne süren Oracle, Google ile davalık olmuş  ve internet devinden 1 milyar dolar tazminat istemişti. 
 Bu davanın üzerine Oracle'ın telefon üreteceğini düşündüğünün ortaya  çıkması ise Android ile Oracle'ın mücadelesinin daha uzun bir süre devam  edeceğini gösteriyor.
 Kendisinin telefon üretme tecrübesi olmamasından dolayı RIM'i de  satın almayı düşünen şirket, buna rağmen bugün için yeni bir alım  düşünmüyor.   
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.  Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.