Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Nisan 2012, 05:30   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Püreli Dana Rosto




Malzemeler:
  • 1 dana nuar
  • 1 tane, soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 1 tane, havuç
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 miktar, maydanoz sapı

Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı, domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • su

Püresi için:
  • 4 tane patates
  • 1 yemek kaşığı, teryağı
  • 1,5 çay fincanı, süt
  • tuz, su


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Püreli Dana Rosto Tarifi:
Bir tencereye irice doğradığımız soğanları alalım, dana nuarı, suyu defne yaprak ve maydonoz saplarını üçe böldüğümüz havuçları ilave edip pişmeye bırakalım.
Püresi için, patatesleri soyalım, kesme tahtasının üzerinde incecik keselim. Bir tavaya alalım, üzerine süt ve su koyalım pişmeye bırakalım. Piştikten sonra üzerine ayırdığımız süt ve tereyağını alıp ezirerek sütü yedirelim, tuzunu ayarlayalım.Kıvama gelen püreyi, ocaktan alalım. Sosu içi, tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince kestiğimiz sarımsakları ilave edip soteliyelim. Üzerine sulandırdığımız salçayı ilave edelim, tuz ve baharatlarını ayarlayalım bir taşım kaynatalım, kıvama gelince ocaktan alalım. Pişen eti dilimleyelim servis tabagının kenarına dizelim, hazırladığımız püreyi tabagın ortasına alalım et ve pürenin üzerine sos dökerek servise sunalım. Afiyet olsun

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları