21 Nisan 2012, 05:39
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Beşamelli Nuar
MALZEMELER- 1 adet nuar
- 1 çorba kaşığı margarin
- 400 gr cheddar peyniri
- 250 gr dana jambon
- 2 çorba kaşığı un
- 4 adet domates
- 600 gr mantar
- 1 adet soğan
- kekik
- sarmısak
- karabiber, tuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Beşamelli Nuar tarifi
Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.
Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |