21 Nisan 2012, 05:52
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Etli Büryan
MALZEMELER- 2 su bardağı pirinç
- 400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
- 3 adet soğan
- 3 adet domates
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- 3,5 su bardağı su
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Etli Büryan tarifi
İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |