Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2012, 18:01   #1
Deep
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balıklar mutasyona uğradı!




ABD'de 2010 yılında Meksika Körfezi'nde yaşanan çevre felaketinin uzun vadeli etkileri ortaya çıkıyor.

El Cezire televizyonda yayınlanan bir programda BP’ye ait petrol kuyusundan sızan petrolün deniz canlılarını mutasyona uğrattığı konusu işlendi.
ABD’de bulunan Louisiana Üniversitesi’nden Doktor Jim Cowan ile görüşen El Cezire bölgede gözü olmayan balıklar ve karidesler ile kıskaçları olmayan yengeçlerin görüldüğünü ortaya koydu.
Cowan, “Balıkçılar hayatları boyunca böyle bir şey görmemiş. Ben 20 yıldır deniz canlıları ile uğraşıyorum. Bugüne dek incelediğim 30 bin balık ve karideste benzer bir durum görmedim. Sorunlu canlılar 2010’da ortaya çıkmaya başladı” dedi. Bölgedeki balıkçılardan Tracy Kuhns da yakaladığı karideslerin bir kısmının gözü olmadığını söyledi.
Mutasyona uğramış olan canlılar arasında vücutlarında iltihaplı yaralar bulunan balıklar da var. 20 Nisan 2010’da yaşanan kazada çevreye 4.9 milyon varil petrol yayılmıştı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan