Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2012, 03:51   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sultan Tacı Tatlısı






Malzemeler;
Şurup için;
• 425 gr toz seker(2,5 su bardağı)
• 800 ml (4 su bardağı su )
• 1 tatlı kasığı limon suyu
Hamur için;
• 1 yumurta
• 250 gr tereyağı
• 1 su bardağı irmik
• 1 cay bardağı seker
• yeterince un (2-2,5 su bardağı)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
bulamak için;
• 1 su bardağı sut
• 1 su bardağı haşhaş tohumu
Üzeri için: 1 su bardağı yarım ceviz taneleri

Yapılışı:

Öncelikle şurubunu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ve suyu katarak arada bir karıştırarak kaynatınız.Tenceredeki karışımımız kaynamaya başladığı an üzerine limon ekleyelim.Limon ekledikten 5 dk sonra tenceremizi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Daha sonrada seker,vanilya kabartma tozu,yumurta, tereyağı,irmik , ve unu iyice yoğuralım fakat yoğururken unumuzu azar azar koyalımki yumuşaklığımızı ayarlayalım.Daha sonrada hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğündeparçalar koparıp önce süte sonra haşhaşa bulayarak yağlanmış fırın tepsimize koyalım.Hazırda duran ceviz tanelerimizide süte batırara hazırladığımız parçaların üzerine batıralım.Daha sonrada önceden hazırladığımız sıcak fırınımızda 180 derecede kızarana kadar pişirelim.Pişme işlemi bittikten sonra fırından çıkartın ve 5 dk beklettikten sonra üzerine soğuk şurubunu dökelim.

Alıntı




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan