Malzemeler:
350 gr tuzsuz lor
2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı dışına)
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağ veya margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2,5 su bardağı elenmiş fındık aromalı kek un
1 pk vanilya
üzeri için yeterince fındık kırığı (1 su bardağından az)
Hazırlanışı:
Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup peynir taneleri pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üzerine kek unu ekleyip ele yapışan bir hamur hazırlayın. Küçük bir tabağa 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, parmak uçlarınızı batırarak hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Kopardığınız parçaları önce yumurta akına sonra fındık kırığına bulayarak, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar (20 dk) pişirin.
Alıntı.