Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2012, 17:18   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmalı Armutlu Crumble





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Tart hamuru için ;

113 gr. tereyağı (oda ısısında)
1 yumurta
1/4 su bardağı toz şeker
210 gr un
1/4 çay kaşığı tuz

Kırıntı hamuru için ;

40 gr un
50 gr. toz şeker
40 gr tereyağı (soğuk
1/3 çay kaşığı tarçın
1/5 çay kaşığı tuz
30 gr yulaf
1/3 su bardağı ceviz

Dolgu malzemesi ;

4 adet ortaboy elma
2 adet ortaboy armut
1 tatlı kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 Türk kahvesi fincanı yaban mersini

Sevis tavsiyesi ;

vanilyalı dondurma

Hazırlanışı

Öncelikle tart hamurunu hazırlıyoruz. Oda ısısındaki tereyağını ,yumurta ve şekerle mikser yardımıyla iyice çırpalım. Elenmiş un ve tuzu ekleyerek elimizle iyice yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Yapışmaz yüzeyli tart kalıbına hamuru elimizle döşeyelim. Kırıntı hamuru için küp küp kestiğimiz soğuk tereyağı ,un ,tuz ,tarçın, ceviz ve yulafı derin bir kapta elimizle ufalayalım. Asla yoğurmuyoruz ,hamuru kırıntı şekline getirmeliyiz. Dolgu malzemesi için soyup iri küpler halinde doğradığımız elma ve armutları derin bir kaba alalım. Limon suyunu ilave edip meyvelerin kararmaması için elimizle karıştıralım. Tozşeker ,tarçın ve nişastayı ekleyip harmanlayalım. Hazırladığımız meyveleri tart hamurunun üzerine döşeyelim. Yaban mersinlerini meyvelerin üzerine serpelim. Kırıntı hamurunu da meyvelerin üzerine döşeyelim. Hazırladığımız tartı önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarana dek pişirelim. Fırından çıkardığımız tartı 8-10 dakika kadar ılınması için beklettikten sonra dilimleyip vanilyalı dondurma ile servis yapalım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan