Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2012, 09:57   #10
Çevrimdışı
yoSun
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Arnavut Yemekleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gelincik Otu Böreği

Gelincik otu böreği Selanik göçmenlerince çok yapılan bir börektir.


Malzemeler :


3-4 bağ taze gelincik otu

1 orta boy soğan
1 su bardağı kırıklı peynir veya ekşimik ( lor )
1 çay bardağı yoğurt veya süt
Karabiber, çörekotu, arzuya göre pul biber
Sıvı yağ, un, tuz

Yapılışı :


Gelincik otlarını bol suyla yıkayıp süzülmeye bırakın.

İnce ince kıydığınız gelincik otlarını ve rendelenmiş soğanları ayrı ayrı kaplarda tuz ile ovun.
Ayrı kaplarda ovduğunuz gelincik otları ve soğanların sularını sıkıp aynı kaba alın.
Arzuya göre gelincik otlarına bir parça kıyılmış ıspanak veya haşlanıp tuzla ovulmuş haldeki kıyılmış ısırgan otu da katabilirsiniz.
Tuzunu, karabiberini, peynirini, arzuya göre pul biberini ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın.
Un, ılık su, tuz ve sıvı yağ kullanarak özleştirerek bir börek hamuru yoğurun.
Hamurdan mandalin büyüklüğünde 6 adet beze kopartıp, bu bezelerin üzerini hafif unlayıp örtü altında yarım saat dinlendirin.
Her bir bezeden orta boy sini büyüklüğünde yufkalar açın.Açtığınız hamurların üzerini her tarafına dağılacak şekilde elinizle yağladıktan sonra çekiştirerek yufkaları büyütün.
Her bir hamurun bir kenarı boyunca iç harcından bolca yaydırın.
İç harç döşenmiş yufkaları rulo şeklinde sarıp, kol böreği döşer gibi içten dışa doğru yağlanmış siniye yerleştirin.
Not : Rulo yaptığınız iç harçlı yufkaları ikiye kesip, daha küçük gül börekleri şeklinde de sarabilirsiniz.

Üzerine bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yoğurttan ( veya süt ) sürün. Çörek otunu da serpiştirip altı üstü kızarıncaya değin fırınlayın.

Ilık servis yapın.

Not : Eğer böreği kol böreği şeklinde yapmak istemiyorsanız, ilk 2 kat yağlanmış hamuru sininize yerleştirdikten sonra iç harcın yarısını her tarafa yaydırın. Sonra iki kat daha yağlanmış hamur ile örtüp, bir kat daha iç harç ekleyin. Son iç harçlı katı 2 kat yağlanmış hamurla kapatabilirsiniz. Böylece sini böreği şeklinde fırına verip çıktıktan sonra keserek servis edebilirsiniz.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan