Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Galaktozemi Hastalarının Beslenmesi
GALAKTOZEMi HASTALARININ BESLENMESİ YİYECEK GRUBU Hangi Besinleri TERCİH ETMELİYİZ Hangi Besinleri Yemekten SAKINMALIYIZ ? Süt ve Süt Ürünleri Hiç biri Anne sütü, inek sütü, koyun sütü,keçi sütü, süt tozu, sahlep, süt katılmış tüm yiyecekler, peynir (her çeşit), tereyağı, yoğurt t Et, Bal ık, Kümes Hayvanları, Sakatatlar, Yumurta Yumurta, tavuk, taze balık, az yağlı dana eti Yağlı dana, koyun, kuzu, kuş etleri,sucuk, sosis, salam, pastırma, karaciğer, beyin vb. sakatatlar, işlem görmüş konserve balık. Tahıllar Eti piknik sütsüz bisküvi, pirinç, makarna, buğday, yulaf, mısır, nişasta Bisküvi, kraker gibi hazır satılan tüm besinler, börek, çörek, tarhana, yayla çorbası, süt katılmış çorbalar, hazır çorbalar, hazır bazı bebek mamaları, soya unu. Kuru baklagiller Hiçbiri Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya,soya fasulyesi. Sebzeler Yasak olan sebzelerin dışında kalan sebzeler. Şeker pancarı, bezelye, bakla, taze fasulye, soya filizi. Meyveler Hepsi Hiçbiri Yağlar Sıvı yağlar ( zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısır özü yağı ) Margarin, tereyağı, kaymak, krema, mayonez, fındık, fıstık, ceviz Tatlılar Sade lokum, pişmaniye, sade akide şekeri, Algida sorbe (sütsüz dondurma), mey-buz. Sütle hazırlanmış tatlılar (muhallebi, sütlaç, puding v.b.), kek, kurabiye, kastırd, dondurma, çikolata, kakao, gofret, karamela, naneli şeker, içeriği bilinmeyen tüm hazır besinler. Diğerleri Hazır et suları, hazır soslar. |