Çikolatalı Bisküvili Pasta
Malzemeler- Pasta İçin Malzemeler
- Otuz adet kedidili bisküvi
- İki yüz gram bitter çikolata
- Dört yumurta
- İki su bardağı pudraşeker
- Yüz gram eritilmiş tereyağı
- Yüz yirmi ml krema
- Bir yemek kaşığı süt
- İki yemek kaşığı rom
- Çekilmiş Antep fıstığı
Hazırlanışı
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını bir bardak şekerle çırpın. Ilık çikolatayı ilave edin. Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Bir su bardağı pudraşeker ve dört kaşık suyu tencerede karıştırıp orta ısıda eritin. Romu ilave edin. Yumurta aklarına şurubu ilave ederek çırpın. Çikolatalı karışımı bu karışıma ekleyin. Krema ve sütü bir kapta karıştırın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Bisküvileri romlu şuruba batırıp dikdörtgen bir kalıba bir sıra şeklinde dizin. Üzerine çikolatalı karışımın bir miktarını dökün. Diğer sıraları da bisküvi ve çikolatalı karışım şeklinde tamamlayın. Kalıbın üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında dinlendirin. Tatlıyı servis edeceğiniz tabağa ters çevirerek Üzerine fıstık serpip sevis yapın. Afiyet olsun.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |