Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mayıs 2012, 20:30   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Böğürtlen Soslu Armut





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri


2 armut
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çubuk tarçın

Sosu için


250 gr böğürtlen
1.5 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı

Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın. 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın. Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin. üzerine armutları dizin. Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin. Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin. Sos için böğürtleni sos tenceresine alın. Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Armutların üzerine gezdirip servis yapın.
Böğürtlen soslu armut artık hazır, afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan