Meyveli Paluze
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler 5 su bardağı su 1 su bardağı şeker 4 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 4-5 kuru incir 7-8 kuru kayısı 2 kahve fincanı kuru üzüm 1 kahve fincanı ceviz (iri dövülmüş) 5-6 hurma 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı Kayısıları ve incirleri birkaç saat suya yatırarak yumuşamalarını sağlayalım. Sonra tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Tencereye şekeri, suyu, nişastayı ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İncirleri, kayısıları, kuru üzümleri, cevizleri, küçük doğranmış hurmaları ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kaynama süresinden sonra ateşi iyice kısarak pelteyi, saydamlık kazanana dek 5 dk. daha karıştırıp pişirelim. Tatlıyı kâselere boşaltıp üzerine tarçm serperek buzdolabında birkaç saat soğutalım ve servis yapalım. |