Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2012, 01:08   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bademli Revani





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

8 tane yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 ufak paket vanilya
100 gram badem içi
4 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı pirinç unu
2 bardak sıcak su
4 bardak toz şeker
4 bardak su.

Hazırlanışı:

Bir kaba, yumurtalar akı ile beraber kırılır, içerisine pudra şekeri, vanilya konur ve ılık bir yerde telle çırpılır. Boza kıvamına gelince, içerisine pirinç unu, irmik serpilir. Yavaş yavaş karıştırılır. Bir tepsinin içi yağlanır (margarin yağı olabilir.) Kabukları ayıklanmış ve ufalanmış bademler tepsinin içine serpilir. Yapılan revani boşaltılır. Orta derecede fırında 45 dakika pişirilir. Revaniyi fırından çıkarınca üzerine iki bardak sıcak su dökülür. Tekrar fırına konulur. 5-6 dakika sonra çıkarılır. Daha evvelden hazırlamış olduğunuz şekerli sıcak şurup bir kepçe ile revaninin her yerine, yedire yedire dökülür ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra porsiyon porsiyon kesilip servis edilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet