Batırma Pilavı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
. 2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
. 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 su bardağı et suyu
. Tuz Üzeri için
• 1 adet soğan 200 gr kavurma
• 2 adet domates
• 3 adet sivri biber
• 10 dal maydanoz
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi Yapılışı:
1 Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir.
2 Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır.
3 Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp
12-15 dakika pişrimeye bırakılır.
PİLAVIN ÜZERİNE
1- înce kıyılmış soğan, tereyağında
sotelendikten sonra kavurma ilave edilir.
2- İnce doğranmış biberle 2 dakika
kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır.
3-İnce doğranmış maydanoz ve sal çası atılıp 1 -2 dakika kavurduktansonra hazırdır.
4- Ekşi erik istenirse bu karışıma
atılır arzu edilmezse ayrı da ko nulabilir.
5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |