Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri:- 225 gram spagetti
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan (soyulmuş, dilimlenmiş)
- 250 gram kuşkonmaz (kısa kesilmiş, sıcak suya yatırılmış)
- 225 gram konserve sukestanesi (süzülmüş, dilimlenmiş)
- 115 gram tuzsuz lor peyniri
- 2 yemek kaşığı Dijon hardalı
- 3 yemek kaşığı sert beyaz şarap ya da vermut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 340 gram karides (soyulmuş)
Yapılışı:1 Spagettiyi haşlayın Bu arada zeytinyağını derin bir tavada kızdırın ve soğanı sararıncaya dek kavurun. Kuşkonmazları ve su kestanelerini ekleyin ve karıştırarak 1 dakika pişirin.
2 Ateşi kısın, lor peyniri, hardal, şarap ya da vermut, tuz ve karabiber ekleyin. Sonra karidesleri koyun ve 3-4 dakika sosu (kaynatmadan) ısıtın.
3 Spagettiyi süzüp tavada pişen sosa ekleyin, iyice karıştırın, ateşten alın. Isıtılmış büyük bir kâseye ya da doğrudan tabaklara koyarak sunun.
1 porsiyonda