Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mayıs 2012, 15:46   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamsili Pilav - Trabzon





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
  • Yarım kilo hamsi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • yenibahar
  • karabiber
  • sıvı yağ
  • margarin,tuz

Hazırlanışı:

Isıya dayanıklı borcam margarinle yağlanır. Kılçıkları ayıklanan hamsilerin dış yüzeyleri, dışa gelecek şekilde, tencereye dibinden başlanarak sık bir şekilde sıralanır.(hamsiler pişince kendini çekiyor) Hamsilerin üzerine iç pilav dökülür, kalan hamsiler pilavın üzerine sıralanır, bir iki parça margarin veya tereyağı koyulup 200 derece fırında 40-45 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir.

İç pilav: yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur,(fıstık seviyorsanız dolmalık fıstık koyun)üzerine pirinçler ilave edilir. Pirinçler biraz kavrulduktan sonra, yenibahar, karabiber, tuz ve su koyulup normal pilav gibi pişirilir. Pilav suyunu çektiğinde demlenmeden hamsilerin üzerine dökülür

Not: hamsilerin dış yüzeylerini mısır ununa bulayabilirsiniz, hamsi miktarına göre pirincinizi ve tencerenizi ayarlayın.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet