20 Mayıs 2012, 00:54
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Meyve Soslu İrmik Tatlısı
Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tatlı için
* 1 su bardağı şeker
* 1 + 1/2 su bardağı irmik
* 1 litre süt
* 1 paket vanilya
* 1 adet limon
Sosu için
* 10 -15 adet vişne
* 2 dilim limon
* 2 çay kaşığı nişasta Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hazırlanışı
1. Limonun kabukları rendelenir.
2. Vanilya hariç malzemelerinin tamamı limon kabukları ile birlikte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
3. Pişen muhallebiye vanilya eklenip karıştırılır.
4. Islatılan kek kalıbına muhallebi dökülüp, ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır.
5. Çekirdekleri çıkartılan vişneler, limonlarla beraber bir su bardağı su ile tencerede kısık ateşte pişirilmeye başlanır.
6. Kaynar kaynamaz, suyunu süzün.
7. Süzülen suya nişastayı ekleyip, jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
8. Soğutulan tatlıyı kalıptan çıkartıp, üzerine ılıklaşan sosu döküp, buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın. |
| |