Web sitelerini istediğiniz gibi yapmanın 5 yolu!
Hem tarayıcınızı, hem de tüm interneti kendi zevkinize göre değiştirmeye var mısınız?
Web tarayıcısı eklentilerini muhtemelen denemişsinizdir. Ancak tarayıcınızı ve web sitelerini ayarlamak için başka birçok yol da var. Web sitelerini açılırken değiştirmeniz, onlara özellik eklemeniz veya
görünümlerini değiştirmeniz mümkün. İşte tarayıcınızı ve web sitelerini kendi istediğiniz hale getirmenin 5 yolu:
Eklentiler: Eklentiler, tarayıcınız geliştirmenin en güçlü yoludur. Eklentiler, tarayıcınıza yeni özellikler eklemekten yüklenen web sitelerini değiştirmeye hemen hemen her şeyi yapabilirler. Eklentiler web tarayıcınızın içerisinde çalışan ek programlar olduğundan, ek sistem kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Çok fazla eklenti kullanmak, tarayıcınızı yavaşlatabilir.
Bookmarklet'ler: Bookmarklet'ler, bir yer imi olarak kaydedilen küçük JavaScript kodlarıdır. Bu tür bir yer imine tıkladığınızda kod, şu anki web sayfasında çalışır. Mümkün olduğu yerlerde eklenti yerine bookmarklet kullanmak, arka planda çalışmadıklarından sistem kaynaklarından tasarruf sağlayabilir. Ancak bookmarklet'ler, her eklentinin yerine geçecemezler.
Bookmarklet'leri bulmak için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arama motorunu kullanabilirsiniz.
User Script'ler: Popüler Greasemonkey eklentisini daha önce duyduysanız, user script'leri duymuşsunuzdur. User script'ler, belirli web sayfaları yüklendiğinde kendiliğinden çalışan bookmarklet'ler gibidir. Sadece belirli sayfalarda çalışırlar, ancak otomatik olarak çalışırlar.
User script'leri Firefox'da kullanmak için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklentinsini yüklemiş olmalısınız. Chrome kullanıcıları, user script'leri bir eklenti gibi yükleyebilirler.
User script'leri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde bulabilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Firefox eklentisi ile bulunduğunuz web siteleri için kullabileceğiniz user script'leri de görebilirsiniz.
User style: User style, web siteleri için kullanabileceğiniz temalara benzerler ancak bir JavaScript kodu yerine CSS style sheet kodu içerirler. User style'lar, bir sayfaya ek CSS kuralları ekleyerek onun
tasarımını değiştirebilirler. User style'ları kullanmak için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklentilerini kullanmalısınız.
User style'ları indirmek için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine göz atın.
Temalar: Temalar, web tarayıcınızı kişiselleştirmenin en belirgin yollarından bir tanesi, ancak yine de saymadan geçemedik. Chrome ve Firefox gibi önde gelen tarayıcılar, temaları destekliyorlar. Chrome temalarını
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Firefox temalarını ise
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulabilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.