Cevap: RaMSeS-İ MetinLeR
Şarlatanlık Üzerine,
Sanalda rastgeldiğim durumlardan biridir , Sanal Şarlatanlık
Peki Nasıl oluyor bu :
1-Çorba Kaşığı Ahlaki Cümleler - 'Bugün sohbetteydik' - 'Merhaba Güzel Kardeşim' - 'Herkes Bizim Bacımızdır' - 'Ben Şöyle müslümanım ' - ' Bu ateistler' - 'Armine Eşarbım Nasıl' - 'Deri Çanta ve Gözlük aldım' - 'Onlar Günahkar' - 'Kesin Cehennemlik' - 'Din-İman sorgusu'
-Halbuki Öyle bir durum ki Bunlar Bacı dediklerine av olarak bakarlar, Söylemlerinde Allah Aşkı eksik olmaz ama Arayışları Hep Belaltına çalışır.Giyimlerinde ve Aksesuarlarında Moda eksik olmaz.Konuşmalarında Abi-Abla-Kardeşim yazarlar.Samimi olmadıkları ilk bakışta anlaşılsada Aldatıcı yapıları zamanla kendini tavır ve davranışlardan belli ettirir.Çevrenizde görünce eleştirip, ürpertmeyin.Birlikte Güzel göründüklerini zannederler.Tek başına olduklarında ise Hiç olduklarının Bilincindeler.
2- Jargon,
-Arapça-Osmanlıca-Farsça kelimeler ki Anlamını kendileri uydurur ve de kelimelerin sonunu -i Diye ayırırlar.Sorduğunuzda Alakasız uydurma bir anlatımla sundukları bu anlamsız kelime öbekleri , Basit gibi görünsede Kendilerinin kültürde Yapı Taşı olan Bir Mozaik olarak göstermeleri ve herkesi buna ikna etme çabası Taşır ,
3 - Aynı kişiye karşı yaraları olanların Power Rangers gibi birleşip haklı -haksız gözetmeksizin kuyruk acılarının etkisiyle birlikte hareket etmeleri.
Karşı durdukları kişiyi kötü tanıtma çabası içinde olmalarının yanında birbirleriyle Aşıklar gibi atışıp devamlı olup olmadıkları yerlerde sataşmalarına devam etme türünde bir yaklaşım sergilemeleri zaten aralarındaki ilişkinin belli bir çıkar dahilinde olduklarını gösterir.Her gittikleri yere bu arkadaşlarını taşırlar.Devamlı aynı düşünceyi savunurlar.Kendilerini yenileyemedikleri için devamlı bir açık bulupta kendi hiçliklerine yenilerini dahil etmek isterler.Tabi ki Kişi sayısı kadar karşılarındaki kişinin gücüde aynı oranda yüksektir.Bunu Bildikleri için devamlı Anırırlar.Güçlerinin yetmediğini anlayıncada belaltına yönelirler.Çünkü aslolan onlar için ortamın kızı ve erkeği olmaktır.Kıskanç ve hasetlikleri Bu yüzdendir.
Eleştirimi Fuzuli nin bir Gazeliyle bitiriyorum..
Ey musavvir yâr timsâline sûret vermedün
Zülf ü ruh çekdün velî tâb u terâvet vermedün
Işk sevdâsından ey nâsih meni men' eyledün
Yoh imiş aklın mana yahşi nasîhat vermedün
Dün ki fursat düşdü hâk-i dergehünden kâm alam
N'oldu ey göz yaşı göz açmağa fursat vermedün
Göz yumup âlemde isterdüm açam ruhsâruna
Cânum aldun göz yumup açınca möhlet vermedün
Bu mıdur rahmün ki hâlün eyler iken kasd-i cân
Çıhdı hattun kim anı men'e de ruhsât vermedün
Verme hüsn ehline yâ Rab kudret-i resm-i cefâ
Çün vefâ çekmekde ışk ehline tâkat vermedün