Konu: Kaysefe
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mayıs 2012, 22:59   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaysefe





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MALZEME: (6 Kişilik)
  • Yarım kg kuru erik
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz

Kaysefe Tarifi:

Erikleri bol suda 10 dakika kadar bekletin. Ovalayarak yıkayın, süzün. Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye alın. Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin. Üzerine pekmezi de dökün. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Dipnot Mesajı: Kaysefeyi kuru kayısı ile de hazırlayabilirsiniz.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan