01 Haziran 2012, 15:26
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ceviz Yaprağının Dahilen Kullanımı
Ceviz yaprağı, iştah açıcı, ishal kesici, kuvvet verici, kan temizleyici, kadınlardaki beyaz akıntıyı gidermede faydalıdır.
Kansızlığı giderir.
Raşitizm, sıraca ve solucan düşürmede kullanılır.
Hazım için çok faydalıdır, şişkinliği giderir ve şeker hastalığında kan şekerini düşürücü olarak kullanılır, pankreası güçlendirir.
insülin ifrazatını artırır, şeker hastalarının susuzluğunu giderir.
Guatırda, asabi hastalıklarda, ruhi bunalımda, tiksinme dolayısı ile yemek yiyemeyenlerde, veremde, hastalık sonrası nekahat döneminde, basurda, ülserde, gut, romatizma ve müzmin bronşitte faydalıdır.
Balgam söktürücüdür, karaciğer ve pankreası çalıştırır, şekerin sebep olduğu arızaları giderir.
idrar zorluğunda faydalıdır, midevidir. 
Kemik hastalıklarında, veremde, romatizma, mafsal ağrılarında kullanılır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr taze veya kuru ceviz yaprağı konur, 10 dk bekletilip günde 3 bardak içilir.
Taze cevizin dış kabuğu (tof) da aynı maksatlarla kullanılır.
Taze yapraklar kuru yapraklardan daha etkilidir.
Ceviz yaprakları 2-15 yaş arası zayıf, hastalıklı çocuklara ve zayıf bünyeli kadınlara içirilirse çok faydalı olur. alıntı |
| |