Yedikule Marullu Karışık Salata
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
12 yaprak kırmızı hindiba
12 yaprak Yedikule marulu
Yarım demet endivyen
Yarım demet tere otu
8 yaprak lollo rosso
4 haşlanmış yumurta
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Hindiba, Yedikule marulu, lollo rosso, tere otu ve endivyeni bol suyla yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin. İri parçalara bölüp servis tabağına alın.
Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesip salatanın üzerine yerleştirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Sosunu döküp servis yapın.
Hardallı sos
2 yemek kaşığı hardal ve 5 yemek kaşığı mayonezi bir kaseye alıp karıştırın. 1 diş sarımsağın kabuğunu soyup ilave edin. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, yarım çay bardağı sızma zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
Yedikule marullu karışık salata artık hazır, afiyet olsun. |