Damla Sakızlı Çikolatalı Kek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçindekiler:
250 gr Tereyağı
250 gr Manjarin Çikolata
5 adet Yumurta
5 adet Yumurta sarısı
125 gr Toz şeker
80 gr Un
40 gr Çikolata rende
12 gr Damla sakızı (toz)
Yapılış:
Tereyağı (210 GR), çikolata ve damla sakızını bain marie de eritmeye başlayın. Yumurtalar ve yumurta sarılarını şekerle bir çırpma tenceresinde çırpın,daha sonra unu ekleyip son bir kez karıştırın. Yumurtalı karışımını yavaş yavaş çikolatalı karışıma çırpma teli yardımı ile yedirin, yavaş yavaş yapılması gerekiyor ki yumurtalar kesilmesin.
Kek kalıplarını tereyağı ve rendelenmiş çikolatayla kaplayıp, kalıplara büyük dondurma kaşığı ile ile bir kaşık kek karışımı doldurun. Dolapta soğuttuktan sonra 200 derecede 7 dakika fırında pişirin. |