Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2012, 03:45   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maş Fasulyesinin Faydaları






Güneydoğu Anadolu mutfağında kullanılan, ufak, yeşil bir fasulye türü. Akdeniz Bölgesi’nde de Toroslar’da yetişir ve o yörede ‘cin börülcesi’ olarak bilinir. Salatasının yanı sıra,bulgur pilavınada çok yakışır. Eski zamanlarda hastalık tedavisinde kullanıldığı söylenen maş fasulyesi, Çin mutfağında da yaygın olarak kullanılır.

Maş fasulyesinin faydaları ise;

Maş fasulyesinde bol protein ve lif bulunur. Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
Bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücüdür. Şeker hastaları için gerekli olan B vitaminlerinden zengindir

Maş fasulyesi Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler;

Maş fasulyesi çok su çeker, pişirirken suyuna dikkat edin.
Fasulye ya da diğer bakliyatları haşlarken içine 1-2 kaşık sirke koyarsanız, pişme sırasında dağılmazlar. Çok çabuk pişer, düdüklü tencere yerine normal tencerede pişirin, fazla haşlanıp dağılmamasına dikkat edin.
Tuzu suya kaynadıktan sonra ekleyin, tuz suyun kaynamasını geciktirir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan