Güneydoğu Anadolu mutfağında kullanılan, ufak, yeşil bir fasulye türü. Akdeniz Bölgesi’nde de Toroslar’da yetişir ve o yörede ‘cin börülcesi’ olarak bilinir. Salatasının yanı sıra,bulgur pilavınada çok yakışır. Eski zamanlarda hastalık tedavisinde kullanıldığı söylenen maş fasulyesi, Çin mutfağında da yaygın olarak kullanılır.
Maş fasulyesinin faydaları ise;
Maş fasulyesinde bol protein ve lif bulunur. Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
Bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücüdür. Şeker hastaları için gerekli olan B vitaminlerinden zengindir
Maş fasulyesi Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler;
Maş fasulyesi çok su çeker, pişirirken suyuna dikkat edin.
Fasulye ya da diğer bakliyatları haşlarken içine 1-2 kaşık sirke koyarsanız, pişme sırasında dağılmazlar. Çok çabuk pişer, düdüklü tencere yerine normal tencerede pişirin, fazla haşlanıp dağılmamasına dikkat edin.
Tuzu suya kaynadıktan sonra ekleyin, tuz suyun kaynamasını geciktirir.