Soslu Tavuk Kanat Tarifi Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15-20dk
Pişirme Süresi: 25-30dk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tavuğu çok severek tüketiyoruz. Bu şekilde ilk kez denedim. Sosla birlikte bir gece beklettim ve inanın bana et nasıl yumuşacık oldu, nasıl güzel koktu, liğme liğme ayrıldı yerken. Kesinlikle marineyle denemenizi tavsiye ediyorum. Sonuç mükemmel
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.)))
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. - 10-15 adet tavuk (dip) kanat,
Marinası için,
- 1 çay bardağı süt
- 4 diş sarımsak,
- kekik, köri, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz
- zeytinyağı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Öncelikle tavuk kanatları güzelce yıkayıp süzülmesi için bir süzgeçte bekletelim. Bu arada marine için gereken malzemeleri bir kabın içine alalım. Ben baharatları göz kararı ekledim. Sarımsakları da ezip ilave ettim. Marine de kullandığım süt, etin yumuşamasında büyük rol alıyor. Süt, zeytinyağı, sarımsaklar ve baharatları güzelce harmanlayıp tavuk kanatlarını kabın içine alalım. İyice karıştırarak sosun ete geçmesini sağlayalım. Ağzı kapaklı bir kaba alıp 1 gece buzdolabında bekletelim. Vakti dar olanlar 4-5 saat de bekletebilirler.
Pişireceğimiz zaman ister tavada çok az yağda pişirebilirsiniz. Ben Tefal ActiFry Plus tenceremde pişirdim. Yağsız pişirdiğinden dolayı onu tercih ediyorum. Yaklaşık 25 dakikada pişiyor.
Sonra yanına misss gibi tel şehriyeli, tereyağlı pilav da yaptım, çok azda baharatlı küp patates kızarttım. Eeee bol yeşil salata da yanına çok yakıştı hani….
İşte size harika bir tavuk menüsü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.))))
Afiyet Olsun…