Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Haziran 2012, 16:35   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaytaz Böreği




Kaytaz Böreği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karıştırma kabının içine unu alın.Ortasını açıp karbonatı...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler

4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 çay kasığı karbonat
1 tatlı kasığı tuz
Yeterince su

İç harcı :

250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı dolmalık fıstık
Yeterince nar eksisi
Yeterince tuz ve karabiber
1 tutam maydanoz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı Karıştırma kabının içine unu alın.Ortasını açıp karbonatı ve limon suyunu alın. Karbonat kabarınca üzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayın.Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyin.Üzerine domates salçasını ve kıymayı ekleyin. Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kapattıktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince açın.Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapın.Daha sonra iki parmak kalınlığında kesin.Ve ara katları gözükecek şekilde çevirip elinizle bastırarak açın.Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.Fırında 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver