Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Haziran 2012, 14:53   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nefis Katmer Tatlısı




Nefis Katmer Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
12 baklava yufkası
60 gr tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak


Hazılanışı
Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin. Tereyağını eritin. Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste dizin ve tekrar yağ sürün. Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin. Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın. Katlanan kısımların üzerine yağ sürün. Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kaymak yerleştirip, toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları