Fındıklı Biscotti
Fındıklı Biscotti (30-40 adet) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
260 gr. un Yarım çay kaşığı kabartma tozu Bir tutam tuz 145 gr. kabaca doğranıp kavrularak kabukları soyulmuş fındık 3 yumurta 1 paket vanilya Fırını 170 derecede ısıtın. Mikserin içine un, şeker, kabartma tozu ve tuzu koyun. YUmurtaları tek tek ve fındığı aralıklı ilave ederek, hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Oluşan hamuru mikserden alıp 35 cm. uzunluğunda ve 8-10 cm. genişliğinde rulolar halinde streç filmle sarın ve buzdolabında beş saat kadar bekletin. Ruloları yağlanmış bir tepsiye koyup 30 dk. kadar pişirin. Fırından alın ve biraz soğumaya bırakın. Soğuyan rulolardan verevine bir parmak kalınlığında dilimler kesin ve tekrar fırın tepsisine dizin. İki tarafı da 10'ar dakika tekrar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. |