Bademli Bisküvi Tarifi
Bademli Bisküvi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
500 gr. hamur için mazleme: 140 gr. yumuşak margarin 90 gr. toz şeker 40 gr. badem tozu yarım limon rendesi 2 yumurta 2 tutam tuz 230 gr. un 1 paket vanilya Glasaj için: 1 su bardağı pudra şekeri 2 çorba kaşığı pudra 5 çorba kaşığı sıcak süt Fırını 180 derecede ısıtın. Mikserde margarinle şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Rendelenmiş limon ve badem tozunu ilave edin. Yumurta, un, tuz ve vanilyayı ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamuru üç saat kadar buzdolabında dinlendirin. Oklavayla 4-5 cm. kalınlığında açın ve halka şeklinde kesiciyle kesin. 8-10 dk. pişirin ve soğumaya bırakın. Üstündeki çikolata süslemesi için şeker, kakao ve sıcak sütü mikserde 3 dk. kadar çırpın. Elde ettiğiniz glasajı bir küçük naylon poşet içine doldurun. Poşetin ucunu makasla kesin. Glasajı ince şeritler halinde bisküvilerin üstüne dökün. |